Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2020

«Ένα αλλιώτικο Πρωτοχρονιάτικο Παραμύθι». Δωρεάν ebook για τους μικρούς μας φίλους!

 


  Οι μέρες των εορτών πάντα δημιουργούν ένα παραμυθένιο κλίμα στις καρδιές μικρών και μεγάλων. Το Χριστουγεννιάτικο δένδρο, τα πολύχρωμα στολίδια και οι κορδέλες, τα γλυκά, τα δώρα, η αναμονή για το μαγικό βράδυ της Πρωτοχρονιάς, μα πάνω από όλα οι γιορτινές ιστορίες.

  Πλήθος Παραμυθάδων ανά τους αιώνες έχουν γράψει τα δικά τους παραμύθια για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά. Παραμύθια που συνήθως διαβάζονται μπροστά στο όμορφο δέντρο με τους μικρούς μας φίλους να κοιτούν με μάτια ορθάνοιχτα, γεμάτα περιέργεια και ανυπομονησία.

  Το να γράψεις μια τέτοια ιστορία δεν είναι καθόλου απλό όπως πιθανότατα κάποιος μπορεί να πιστεύει. Ένα παραμύθι δεν είναι απλά μέσο ψυχαγωγίας για τους μικρούς μας φίλους. Ένα παραμύθι μιλά απευθείας στον ψυχισμό του παιδιού, επηρεάζοντας με πολύ άμεσο και εύστοχο τρόπο την παιδαγωγική ανατροφή, τα πρότυπα και τις ιδέες του.   Ένα παραμύθι που περνά λάθος μηνύματα μπορεί να έχει ολέθριες επιπτώσεις στον ψυχισμό ενός μικρού παιδιού.

  Για αυτόν τον λόγο είναι άκρως σημαντικό οι γονείς και οι κηδεμόνες να εξετάζουν πολύ προσεκτικά ένα παραμύθι πριν αποφασίσουν να το αφηγηθούν στα αγαπημένα τους παιδάκια.

  Η ιστορία «Ένα αλλιωτικο Πρωτοχρονιάτικο Παραμύθι» δεν είναι απλά άλλο ένα παραμύθι με θέμα τις γιορτές όπως φαίνεται ξεκάθαρα άλλωστε από τον τίτλο της.  Σκοπός του παραμυθιού αυτού είναι να μεταλαμπαδεύσει γνώσεις στους μικρούς μας φίλους τόσο για τις αληθινές αξίες της ζωής, όσο και κατά των αρνητικών κοινωνικών φαινομένων και συμπεριφορών που μαστίζουν τη σύγχρονη κοινωνία.    

  Με πολύ προσεκτικό τρόπο μέσα από το παραμύθι το παιδί δημιουργεί υγιή πρότυπα και καλλιεργεί από μικρή ηλικία ενσυναίσθηση, την αγάπη και τον σεβασμό για κάθε έμβιο πλάσμα. Όλα αυτά μέσα από ένα χαρούμενο εορταστικό κλίμα που υπόσχεται να κερδίσει την καρδιά και την προσοχή των μικρών μας φίλων.

  Το παραμύθι «Ένα αλλιώτικο Πρωτοχρονιάτικο Παραμύθι» είναι αφιερωμένο στην αγαπημένη μου ανιψιά Ελεάνα από την οποία και εμπνεύστηκα τη μικρή ηρωίδα.

   Ευχαριστώ θερμά την καλή μου φίλη Μαρία Ζαφείρη, φιλόλογο με εξειδίκευση στην ειδική αγωγή τόσο για τη φιλολογική επιμέλεια του κειμένου, όσο και για τις πολύτιμες συμβουλές της.

   Ευχαριστώ ακόμη μέσα από την καρδιά μου την καλή μου φίλη Ζωή Ζέρβα, σύμβουλο ψυχικής υγείας, θεραπεύτρια ζεύγους, Life and Relationship Coach, εκπαιδευομένη ψυχοδυναμική Ψυχοθεραπεύτρια για την πολύτιμη βοήθεια που μου προσέφερε μέσα από τις εξειδικευμένες γνώσεις της.

Καλή ανάγνωση σε όλους!


Κατεβάστε δωρεάν το παραμύθι πατώντας στο παρακάτω link :

Ένα αλλιώτικο Πρωτοχρονιάτικο Παραμύθι


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μεγαλώνουμε και ξεχνάμε...

Μεγαλώνουμε, μεγαλώνουμε και ξεχνάμε. Ξεχνάμε ποιοι είμαστε. Ποιοι θέλαμε και μπορούσαμε να γίνουμε. Νιώθουμε πως είμαστε αυτοί που μας ...